Zelfstandige Bedrijfsartsen

Spreekuurlocaties in Nederland of op kantoor bij Expertise Instituut

[one_half]Plaatsingsdatum 27-02-2017
Functiecategorie Zorg – Artsen / Chirurgen
Standplaats Spreekuurlocaties in Nederland of op kantoor bij Expertise Instituut
Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD
Dienstverband Interim met uitzicht op vast
Uren 8 – 40
Salaris Marktconform of op uurbasis
[/one_half][one_half]

[/one_half]

Bent u als zelfstandige bedrijfsarts (of mischien zelfs in loondienst)  op zoek naar freelance werkzaamheden of wilt u zich aansluiten bij een snel groeiende organisatie als de Expertise Instituut?

Het aantal uren per week is daarbij bespreekbaar binnen onze organisatie.

Expertise Instituut
Expertise Instituut is een landelijk opererende organisatie, die zich kenmerkt door korte lijnen, een moderne gedigitaliseerde efficiënte bedrijfsvoering en deskundige professionals. De organisatie is opgezet door ervaren deskundigen uit de sociale zekerheid en het bedrijfsleven.

Wij worden ingeschakeld voor het oplossen en/of onderbouwen van arbeidsongeschiktheidsclaims, (ook in bezwaar- en beroepszaken tegen het UWV) voor particulieren en werkgevers, het repareren van loonsancties die zijn opgelegd aan werkgevers als gevolg van de Wet verbetering Poortwachter. Ook worden wij geraadpleegd voor het afgeven van een second opinion of een deskundigenoordeel. Tenslotte kunnen wij voor bedrijven die eigen risicodrager zijn, op no cure, less pay basis aanzienlijke besparingen realiseren door cliënten door middel van onze gespecialiseerde experti

Wij werken met een vast kernteam aan professionals (verzekerings- en bedrijfsartsen, juristen sociale zekerheid, fiscaal juristen en arbeidsdeskundigen) die worden ondersteund door een goed geoutilleerde backoffice. Tevens werken wij met een zogenoemde flexibele schil aan professionals, die worden ingezet bij pieken in aanvragen.


Functieomschrijving

Voor onbepaalde tijd is Expertise Instituut op zoek naar een zelfstandig bedrijfsarts die per direct of op zeer korte termijn inzetbaar is.

Als bedrijfsarts bij de Expertise Instituut draai je een gevarieerde praktijk en werk je multidisciplinair (verzekeringsartsen, advocaten en arbeidsdeskundigen).

Als zelfstandig bedrijfsarts bent u:

 • Eindverantwoordelijk voor het geheel van de arbeidsgezondheidskundige advisering;
 • Verantwoordelijk voor de uitvoering en rapportage van arbeidsmedische keuringen;
 • Verantwoordelijk voor de registratie en melding van beroepsziekten bij het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten.

Taken

Als bedrijfsarts bij de Expertise Instituut:

 1. Wenst u minder spreekuren te draaien als bedrijfsarts bij werkgevers, maar wilt u uw kennis proactief in te zetten als specialist op het terrein van mens, werk en inkomen en daarmee mensen en opdrachtgevers vooruit te helpen.
 2. Heeft u een passie en proactieve werkhouding op het speelveld van mens,werk en inkomen.
 3. Beschikt u over aantoonbare ervaring met WGA dossiers bij werkgevers en heeft u een visie hoe de instroom in de WIA structureel verlaagd kan worden.
 4. Heeft u ervaring met het uitvoeren van opdrachten bij het UWV, dan wel heeft u interesse daarin.
 5. Bewaakt u de kwaliteit van de dienstverlening op het niveau van de inhoud, interne afspraken en wet- en regelgeving;
 6. Meldt u beroepsziekten bij het NCvB?

Indien u zich hierin kunt herkennen, neem dan contact met ons op.
Functie-eisen Bedrijfsarts freelance of vast

Om voor deze bedrijfsartsvacature in aanmerking te komen voldoet u aan onderstaand profiel:Heeft u de opleiding tot bedrijfsarts succesvol afgerond;

 • Heeft u interesse in en kennis van sociaalgeneeskundige beoordelingen en/of beschikt u over relevante werkervaring  bij het UWV (dan wel bent u bereid zich daar in te verdiepen).
 • Beschikt u over een geldige BIG registratie als bedrijfsarts;
 • Bent u op korte termijn beschikbaar voor meer dan 16 uur per week.

Heeft u belangstelling voor deze freelance bedrijfsarts vacature? Dan komt Expertise Instituut graag met u in contact!

Arbeidsvoorwaarden Bedrijfsarts

Voor deze freelance bedrijfsarts opdracht geldt een marktconform uurtarief of salaris.  Wenst u meer inhoudelijke informatie over deze vacature en/of bent u benieuwd naar het uurtarief?

Neem dan geheel vrijblijvend contact op met dhr. P. Kamminga via 055 – 703 0003.

Over de Expertise Instituut

U wordt als bedrijfsarts ingezet voor opdrachten bij Expertise Instituut. U werkt vanaf huis, op een van de spreekuurlocaties of vanaf de kantoorlocatie in Den Haag of Apeldoorn.