Expertise Instituut

Expertise Instituut_2
DIENSTVERLENING WERKNEMERS

Second opinion UWV

Arbeidsmedische expertise bij bezwaar en beroep tegen het UWV

Wilt u een second opinion aanvragen? Lees dan hier wat u kunt verwachten.

Een extern en onafhankelijk arbeidsmedisch expertiseonderzoek kan de basis vormen voor een succesvolle WIA-aanvraag, bezwaar- en/of beroepszaak tegen het UWV of voor werkgevers die bijvoorbeeld de aanvraag van een herbeoordeling in het kader van het eigen risico dragerschap voor de WGA willen laten beoordelen. Het Expertise Instituut verzorgt voor u een onafhankelijk arbeidsmedisch expertiseonderzoek in de vorm van een second opinion. Met onafhankelijke arbeidsmedische expertise staat u veel sterker in uw bezwaar- en/of beroepszaak tegen het UWV. Uit het promotie-onderzoek van verzekeringsarts en jurist Dr. J. Faas van de Vrije Universiteit in Amsterdam blijkt dat u mét dit type onderzoek bijna 50% meer kans heeft om een zaak succesvol af te sluiten! Laat het onderzoek van het UWV daarom direct toetsen door onze onafhankelijke experts.

> Neem nu contact op

Waarom een second opinion ?

Het Expertise Instituut ondersteunt u door te zorgen voor de juiste (en onafhankelijke) medische en arbeidsdeskundige onderbouwing van een bezwaar- en/of beroepszaak tegen een beslissing van het UWV. Voor de juridische onderbouwing werken wij samen met externe juristen en advocatenkantoren.

Procedure second opinion UWV

Hoe werkt een medische expertise? Wat wordt onderzocht? En hoe vraag ik een second opinion aan?

  • Het Expertise Instituut is een erkend gemachtigde partij door het UWV en is gemachtigd het dossier van het UWV op te vragen.
  • Een intakegesprek wordt binnen 48 uur telefonisch ingepland door onze juridisch geschoolde trajectregisseurs, die vervolgens het arbeidsmedische dossier opvraagt en completeert.
  • Indien nodig wordt een onderzoek door de verzekeringsarts van het Expertise Instituut op een van onze spreekuurlocaties afgenomen. Deze verzekeringsarts zal een onafhankelijk onderzoek uitvoeren.
  • Eventueel aanvullend (diagnostisch) onderzoek door medisch specialisten kan plaatsvinden als dit relevant of gunstig is voor uw dossier.
  • De onderzoeksresultaten van de second opinion verwerken wij in een arbeidsmedisch expertiserapport. Dit rapport verzenden wij aan de opdrachtgever. Dat kan uzelf zijn, maar ook uw advocaat en (soms) de rechtbank.
  • Samen met onze (of externe) gespecialiseerde juristen en/of advocaten zorgen wij voor uw optimale vertegenwoordiging in bezwaar en beroep tegen het UWV.
  • Verplichte procesvertegenwoordiging door een advocaat is niet nodig, omdat bezwaar- en beroepsprocedures tegen het UWV onder het bestuursrecht vallen.

Kijk voor meer informatie op procedure second opinion UWV arts.

U kunt een second opinion door onze onafhankelijke bedrijfs- of verzekeringsarts vrijblijvend aanvragen via deze website. Hiermee onderbouwt u optimaal uw correcte claim op de sociale verzekeringen van het UWV.  Het resultaat levert een objectieve arbeidsmedische en arbeidsdeskundige beoordeling op die toegevoegde waarde levert in een eventuele juridische procedure.

Heeft u nog vragen over een second opinion of de procedure daartoe? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag!

> Direct contact

Ontvang direct hulp
Laat uw gegevens achter zodat we vandaag nog kunnen starten.