Expertise Instituut

Expertise Instituut_2
DIENSTVERLENING WERKNEMERS

Kosten Second opinion verzekeringsarts (UWV)

Particuliere opdrachtgevers

Voor particulieren gelden de volgende mogelijkheden om de kosten second opinion verzekeringsarts (het contra- expertiseonderzoek) door een verzekeringsarts te betalen (of vergoed te krijgen). Wij kunnen daar desgewenst in overleg met u nader onderzoek naar doen.

  1. Via uw rechtsbijstandverzekering. U heeft recht op vrije advocaatkeuze indien de module werk en inkomen is meeverzekerd op de polis van uw rechtsbijstandverzekeraar. Bij twijfel kunnen wij dit voor u verifiëren bij uw verzekeraar.
  2. Indien u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtshulp, komt u vaak ook in aanmerking voor bijzondere bijstand voor een contra-expertise tegen het oordeel van het UWV. Wij kunnen hiervoor een aanvraag voor u doen bij de gemeente.
  3. Zijn de vorige mogelijkheden niet op u van toepassing, dan kunnen wij in bijzondere gevallen een betaling in termijnen afspreken.

Bij bezwaar- en beroepszaken tegen het UWV geldt bovendien dat indien uw procedure in het geheel of gedeeltelijk gegrond wordt verklaard u recht heeft op proceskostenvergoeding door het UWV van de met het bezwaar of beroep gemoeide kosten. Dit geldt zowel voor de juridische kosten alsook de kosten van de arbeidsmedische contra-expertise.

Zakelijke opdrachtgevers

Voor zakelijke partners zoals advocatenkantoren en verzekeringsmaatschappijen hanteren wij speciale raamwerktarieven indien mantelcontracten worden afgesloten met het Expertise Instituut. Interesse? Neem dan direct contact met ons op!

Ontvang direct hulp
Laat uw gegevens achter zodat we vandaag nog kunnen starten.