Expertise Instituut

Expertise Instituut_2
DIENSTVERLENING WERKNEMERS

Second Opinion UWV

Kunt u zich niet vinden in de (her)beoordeling van het UWV? Het Expertise Instituut ondersteunt particulieren die zich niet kunnen vinden in de (her)beoordeling van het UWV en een second opinion wensen in de vorm van een onafhankelijk arbeidsmedisch expertiserapport. Dit wordt ook wel eens een second opinion of contra-expertise genoemd.

Hét fundament van een succesvol bezwaar

De second opinion gaat in op de UWV-beoordeling en is een extern en onafhankelijk arbeidsmedisch expertiseonderzoek. De second opinion vormt de basis voor een succesvolle WIA-aanvraag,  bezwaar- en/of beroepszaak of herzieningsverzoek tegen het UWV en wordt vaak ingezet ter ondersteuning van een procedure tegen het UWV.

Met second opinion 54% grotere slagingskans!

Uit onafhankelijk en wetenschappelijk vastgesteld onderzoek blijkt de grote effectiviteit van een second opinion in bezwaar- en/of beroepzaken. De kans dat u een bezwaar- of beroepsprocedure tegen het UWV succesvol afsluit is wel tot 54% groter.

Wat wordt onderzocht in de second opinion of contra-expertise?

Onze verzekeringsarts concludeert op basis van de objectief beschikbare medische informatie welke (arbeids)belasting daadwerkelijk van u gevraagd kan worden. Eventueel worden andere deskundigen geraadpleegd. Dit zijn bijvoorbeeld psychiaters, psychologen of klinische specialisten.

De door de verzekeringsarts geconstateerde belastbaarheid vertalen wij in de gestandaardiseerde – algemeen erkende – FML (Functionele Mogelijkheden Lijst). Deze standaard wordt gehanteerd door het UWV, arbodiensten en wordt als zodanig erkend door rechtbanken.

Het Expertise Instituut hanteert de FML als het voornaamste middel om uw belastbaarheid ten aanzien van werk te onderbouwen. Met de opgestelde (of herziene) FML maakt onze arbeidsdeskundige een kritische analyse om te achterhalen of de arbeidsdeskundige beoordeling van het UWV wel juist is.

Meer weten?

Neem contact met ons op als u meer informatie wilt over een second opinion. Onze ervaren specialisten maken dan een inschatting hoe we u het beste kunnen begeleiden bij een succesvolle bezwaarprocedure tegen het UWV. Wij helpen u graag!

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

U kunt bezwaar instellen bij het UWV indien u zich niet kunt vinden in de beslissing van het UWV. Als u hierbij behoefte hebt aan juridische ondersteuning, kunnen wij u doorverwijzen naar een gespecialiseerd advocatenkantoor dat u hierin zal begeleiden.

Ontvang direct hulp
Laat uw gegevens achter zodat we vandaag nog kunnen starten.